Image

Om Lars Göran

Lars Göran föddes på Sabbatsbergs sjukhus den 19 april 1954. Samhällsintresset vaknade tidigt och Lars Göran var bland annat elevrådsordförande och förhandlingsordförande för årsmöten för SECO och gick sedan vidare till moderata ungdomsförbundet. Efter att ha arbetat på KREAB under sina studier på Handelshögskolan i Stockholm blev han 1985 VD. Från 1992 ledde han JA-kampanjen inför folkomröstningen om svenskt medlemskap i EU. Efter detta satt Lars Göran i koncernledningen för Electrolux under 15 år innan han blev vice VD på Svenskt Näringsliv. Lars Göran var också en av grundarna till Axiom Insight.


Fler ord om Lars Göran finns på hans minnessida.
Till minnessidan

Stiftelsens ändamål är att premiera unga personer som på något vis är aktiva inom politik, näringsliv och/eller kommunikation/opinionsbildning. Utöver detta är personens förståelse för vikten av ett öppet samhälle och de fria samtalet av stor betydelse och ska tas i beaktande. Särskilt ska personer som befinner sig i ett tidigt skede av sitt arbetsliv premieras.


Kontakt

Har du frågor eller idéer kring stiftelsens arbete? Tveka inte att kontakta oss, det göra du enklast via formuläret till höger.